Tanszékünkrõl
Küldetésünk
Elérhetõségeink
Történet
Térkép
Partnereink
Nemzetközi díjak


"Legzöldebb Tanszék 2011, 2012"


A tanszék 50. születésnapját ünnepeltük
Május 27-én ünnepelte tanszékünk fennállásának 50. évfordulóját. Az ünnepségen megjelentek tanszékünk korábbi és jelenlegi munkatársai. Az évforduló alkalmából készült kiadványunk itt olvasható, valamint letölthetõ innen pdf formátumban.

Image

Az ünnepség délután 3 órakor kezdõdött a V2-225-ös teremben, ahol Dr. Rencz Márta tanszékvezetõ megnyitóját követõen Dr. Székely Vladimír tartott érdekes, régi fényképekkel illusztrált elõadást a tanszék történetérõl, anekdotáin a figyelmes közönség remekül mulatott. Ezt követõen Dr. Poppe András a tanszék egyik jelenleg is futó, sikeres projektjét, a TERALED-et ismertette. A hallgatóság a hõség ellenére is kitartó figyelemmel követte az emlékezés hivatalos részének zárásaképp megtartott elõadásokat, melyek során négy fiatal kolléga prezentálta kutatását, ezzel bemutatva a tanszéken folyó tudományos tevékenység széles vertikumát. Szente-Varga Domonkos akkumulátorok modellezésérõl beszélt, Nagy Gergely logitermikus szimulátort ismertetett, Czirkos Zoltán a szerverek biztonságát növelõ Komondor rendszerrõl tartott elõadást, végül Juhász László mutatta be szenzorokkal kapcsolatos kutatásait.

Az elõadást követõen a harmadik emeleti könyvtárban frissítõ és harapnivaló várta a nagy melegben elfáradt kollégákat, hosszabb beszélgetésbe mélyülni azonban nem volt idõ, mert következett a csoportképek elkészítése az épület elõtt. Ezután visszatértünk a könyvtárba, ahol már várt bennünket a két hatalmas születésnapi torta: egy marcipános-csokis és egy gyümölcsös. Miután a szikrázó gyertyák kialudtak, Rencz Márta vette át a háziasszony szerepét, és felszeletelte a tortát, majd szétosztotta a megjelentek között. A nap hátralévõ része szabadfoglalkozással telt: régi ismerõsök mesélhettek egymásnak a velük történtekrõl.

Az alábbi képeket Oroszlány Lajos és Kollár Ernõ készítette. A kis képekre kattintva megnézhetõek nagyobb méretben is. 

Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image      

 

 
© 2018 EET
2018.08.20 [11:40] Hirek arrow A tanszéki élet hírei arrow A tanszék 50. születésnapját ünnepeltük