About the Department
Our Mission
Contact Information
History
Map
Partners
International Awards


"Legzöldebb Tanszék 2011, 2012"


Bucsu Dr. Kormany Tereztol
Image 
Dr. Kormány Teréz
Egyetemi docens
1929-2015

Visszaemlékezés egy szeretett fönökre….

Dr. Kormány Teréz 1981-ben jött az Elektronikus Eszközök Tanszékére, az éppen elárvult Félvezetö Technológiai csoport vezetése céljából. Gyanakodva fogadtuk, hiszen ipari kutatóintézetböl került az egyetemre, más témákkal foglalkozott, mint a Félvezetö Technológia tárgy törzsanyaga – kicsit féltünk töle.
Félelmünk hamar feloldódott: közvetlenségével, csapatszellemével egyböl utat talált mindannyiunk szívéhez. Hamar átvette fö tantárgyunk elöadásait, söt, rendhagyó módon bennünket, egyetemi beosztottait is megtisztelt néhány, specialitásunknak tekinthetö elöadás átadásával. Rövidesen új mérési tárgyat dolgozott ki Müszaki fizika szakos hallgatók számára, melyet óriási szervezö munkával kutatóintézetekbe helyezett ki, ahol a legkorszerübb nagyberendezéseket is megismerhették a gyakorlatban a hallgatók. Kutató intézeti kollégáknak pedig évekig lehetöséget adott, hogy a félvezetö alapú mikroelektronika újdonságairól elöadást tartsanak népszerü választható tantárgy keretében, így közelítve az elméletet a gyakorlati megvalósításhoz.

A laboratórium munkájának fenntartásához pénz is kellett: fontos kutatási megbízásokat szerzett az akkor még létezö félvezetö ipartól, majd annak összeomlását követöen állami megbízásokat pályázott és nyert meg szenzorkutatásokra, így igen sikeresen tudtuk legjobb hallgatóinkat beintegrálni a folyó fejlesztéseinkbe TDK, Önálló laboratóriumi feladat, Diplomatervezés, söt doktori kutatások keretében. Aranykora volt ez a laboratóriumnak… Összetartó, egymás munkájára és személyes problémáira is figyelö CSAPATOT épített fel. Soha nem felejtett el külföldi útjairól mindenkinek egy kicsi személyes ajándékot hozni, amiket a rendszeres heti süti-tortás megbeszéléseket adott át. Tüzbe mentünk volna érte….

Villámcsapásként ért bennünket tragikus megbetegedése 1995-ben. Mindenki azt hitte, nem fogja túlélni. De még ekkor is példát mutatott küzdelemböl, élni akarásból, munkavágyból. 20 évig harcolt a természettel - de sajnos nem gyözhetett. Egészen az utolsó idökig érdeklödött laborunk és a Tanszék tagjai felöl, folyó munkáinkról, oktatási tevékenységünkröl. Lélekben velünk volt – és most már mindig is velünk marad.
Nyugodjék békében!

2015. január 24.
Timárné Horváth Veronika
c. egyetemi docens
EET Félvezetö Technológiai laboratórium
 
© 2019 EET
Monday, 19 August 2019 News arrow A tanszéki élet hírei arrow Bucsu Dr. Kormany Tereztol