Tanszékünkrõl
Küldetésünk
Elérhetõségeink
Történet
Térkép
Partnereink
Nemzetközi díjak


"Legzöldebb Tanszék 2011, 2012"


Küldetésünk

A Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke jelenleg az egyetlen olyan egyetemi tanszék Magyarországon, ahol magas szintû kutatás és ehhez szorosan kapcsolódó oktatás folyik az alább felsorolt valamennyi területen: félvezetõ eszközök, mikro és nanotechnológiai eszközök, VLSI elektronika, félvezetõ érzékelõk, energiaátalakítók, mikro elektromechanikus rendszerek és egy tokba zárt rendszerek elmélete, tervezése, gyártása és tesztelése.  Az informatikai tudományok területén a számítógéppel segített mikro és nanoelektronikai tervezés és az internet alapú kommunikáció kutatása területén vannak jelentõs eredményeink.

 
A Tanszék kiemelt kutatási területe a multifizikai ezen belül is elsõsorban elektrotermikus és termooptikai kutatások. Ezen a területen tanszékünk eredményei világszínvonalúak és világszerte ismertek.   

Célunk az, hogy a magas szintû kutatások eredményeit az oktatásban is megjelenítsük: a legújabb kutatási eredmények azonnal épüljenek be az oktatási tananyagokba és hogy minél több fiatal, elsõsorban szakirányos és PhD hallgató vegyen részt rendszeresen a széleskörû nemzetközi kooperációban végzett kutatási munkáinkban.

 
ImageImageImage
 
© 2019 EET
2019.03.23 [22:19] Hirek arrow Küldetésünk