Fõmenü
Hirek
Keresés
Linkek
Intranet


"Legzöldebb Tanszék 2011, 2012"


Diplomatervezõk, szakdolgozók figyelem!

A konkrét diplomatervvel (szakdolgozattal) kapcsolatban a konzulenst, a többi "egyéb" dolgokkal kapcsolatban  Kollár Ernõt tessék megkeresni. 

Tovább...
 
Intel Challenge Europe 2010

Dear European Academics and Entrepreneurship Leaders !

As you have probably read our CEO Paul Otellini, in his Keynote on the Innovation Economy at the WCIT on May 25th (World Conference on Information Technology) in Amsterdam, unveiled new Intel investments in education, and announced the 2010 Intel Challenge for a new generation of entrepreneurs-in-training with specific enhancements for Europe.

These are exciting, but also the timelines are accelerated, so I would request to you to pass this link and information on to your students or your entrepreneurship arms, so that student teams from your countries may also submit their business plans and compete internationally and globally.

The website for submission is: www.intelchallenge.eu

Attached pleas also find a short information document and below some links on the announcement.

Best,

Prof. Dr. Mark Harris

http://www.intel.com/pressroom/archive/releases/2010/20100525corp.htm

www.wcit2010.com/

 

 
Szakmai gyakorlat információk

A Szakmai gyakorlat szervezése az EET oktatási portálján történik: http://moodle.eet.bme.hu/course/view.php?id=34

beiratkozási jelszóért kérdezze meg évfolyamtársait, vagy írjon e-mailt a szakmai gyakorlat felelõsnek: Ress Sándor, ress kukac eet.bme.hu.
 
Gratulálunk!

Székely Vladimir

Sok szeretettel gratulálunk kollégánknak, Dr. Székely Vladimírnak, akit a Magyar Tudományos Akadémia 2010 májusi közgyûlése az Akadémia rendes tagjává választott! Dr. Székely Vladimír munkássága tette tanszékünket a termikus kutatások világszerte egyik legjobban elismert kutatóhelyévé. Az általa és a vezetésével kifejlesztett eljárásokat és mûszereket széles körben alkalmazzák a legnagyobb elektronikai vállalatoknál is (pl. IBM, Intel, stb.). Dr Székely Vladimír 1990 és 2005 között tanszékünk vezetõje is volt, jelenleg egyetemi tanár és több nemzetközi kutatóprojekt résztvevõje. Székely tanár úr tanszéki oldala.

A Magyar Tudományos Akadémia a következõket írja honlapján a rendes taggá választás kapcsán:

Székely Vladimír mérnök, a BME Elektronikus Eszközök Tanszékének egyetemi tanára. Szûkebb szakterülete a mikroelektronika és a félvezetõ eszközök. A 69 éves tudós 2004 óta az MTA levelezõ tagja. Fõ tevékenysége az általa korábban kidolgozott félvezetõ eszközökre és IC-kre alkalmazható termikus mérési és minõsítési eljárás finomítása, további részleteinek kimunkálása volt. Az eljárást és az azt realizáló mérõberendezést széles körben használják a legismertebb félvezetõgyártók is. Az utóbbi években új megoldású, Si-chipen megvalósított hõáramszenzort fejlesztett ki, majd eredeti felépítésû mérõmûszert dolgozott ki a termikus interfészanyagok hõellenállásának mérésére. A fejlesztésen túl az elméleti hátteret is tisztázta, és publikációkban ismertette.

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Találatok 109 - 148 / 148
© 2018 EET
2018.07.19 [04:21] Hirek