Fõmenü
Hirek
Keresés
Linkek
Intranet


"Legzöldebb Tanszék 2011, 2012"


Önálló labor témák - 2010 tavasz

A tavaszi félév önálló labor témái az alábbi linken elérhetõk.

Jelentkezni a moodle rendszerben kell, A kurzus beiratkozási kódja: eetonlab2010

NEPTUN-on is fel kell venni a tárgyat!

Nem csak az EET tanszék hallgatói jelentkezhetnek,  minden érdeklõdõt örömmel látunk.

 
Diplomaterv és szakdolgozat témák 2009-10/2 szemeszterben

Diplomaterv és szakdolgozat témák a 2009-10/2 szemeszterben, az Elektronikus Eszközök Tanszéken

FIGYELEM!
A konkrét diplomatervvel (szakdolgozattal) kapcsolatban a konzulenst, a többi "egyéb" dolgokkal kapcsolatban  Kollár Ernõt tessék megkeresni. 

Tovább...
 
Büszkék vagyunk rájuk

Az elmúlt héten kollégáink közül háromra különösen büszkék lehettünk. Gratulálunk a sikerekhez!

 

Székely Vladimir

Hiller István oktatási és kulturális miniszter Gábor Dénes-díjat adott át dr. Székely Vladimír villamosmérnöknek 2009. december 17-én, csütörtökön Budapesten. (A http://www.okm.gov.hu/miniszterium/kituntetettek/hiller-istvan-gabor-denes cikk másolata, fotó: Gordon Eszter.)

Dr. Székely Vladimír
Székely Vladimír 1941. január 11-én született Budapesten. 1964-ben, a Budapesti Mûszaki Egyetemen szerzett villamosmérnöki oklevelet. Ettõl az évtõl munkatársa az Elektronikus Eszközök Tanszékének, 1990 és 2005 között pedig a tanszéket is vezette. Az egyetemi doktori címet 1970-ben, a kandidátusi fokozatot 1978-ban, a mûszaki tudomány doktora fokozatot 1989-ben szerezte meg. Jelenlegi beosztásában egyetemi tanár. Székely Vladimír elsõ kutatási területe a Gunn dióda mûködési fizikája volt. Késõbbi érdeklõdési területe fõként az integrált áramkörök számítógépes tervezése, különös tekintettel az áramkör szimulációra, a termikus szimulációra és a félvezetõ eszközök modellezésére. Több, az integrált áramkörök tervezését és szimulációját szolgáló CAD program kidolgozását vezette. További érdeklõdési területe a számítógépes grafika és a képfeldolgozás. A félvezetõ eszközök és integrált áramkörök termikus tulajdonságainak vizsgálatával 25 éve foglalkozik. Ennek eredménye egyes új, termikus mûködési elvû IC elemek, valamint termikus szimulációs programok kidolgozása.
Székely Vladimír több, lezárult, illetve futó hazai (OTKA, FKFP, NKFP) projekt témavezetõje, EU projektekben résztvevõ hazai kutatócsoportok vezetõje.
Kilenc éve programbizottsági elnöke és egyik szervezõje az évenként megrendezett THERMINIC Workshop-nak (1995 Grenoble, 1996, 2000 Budapest, 1997, 1998 Cannes, 1999 Róma, 2001 Párizs, 2002 Madrid, 2003 Aix en Provence). A workshop a témával foglalkozó egyetlen európai rendezvény, és mára jelentõs eseménnyé nõtte ki magát. Székely Vladimír vezetõ szerepet vitt egy külföldi szakfolyóiratban is publikált ujjlenyomat felismerõ algoritmus kidolgozásában.
Kutatásainak elméleti és gyakorlati eredményeit több mint 280 folyóirat- és konferencia cikkben, továbbá 12 könyvben, könyvfejezetben publikálta. Képfeldolgozási témában IEEE folyóiratban is jelentetett meg cikket. Az utolsó 7 évben vendégszerkesztõje volt a Sensors & Actuators és a Microelectronics Journal folyóiratok összesen 8 különszámának. Jelenleg az IEEE Trans. on Component & Packaging Technology-nál vendégszerkesztõ. Négy éve szerkesztõbizottsági tagja a Microelectronics Reliability folyóiratnak.
2001-ben a H. Rosten (USA) alapítvány (megosztott) díját nyerte el, kutatási tevékenységéért az elektronikus eszközök termikus analízise terén. 2002-ben az MTA Akadémiai Díját kapta meg.
 
Gábor Dénes-díj
A Gábor Dénes-díj a NOVOFER Alapítvány mûszaki-szellemi alkotásért kuratóriuma által odaítélt elismerés, a Hazai és a Nemzetközi Gábor Dénes-díj gyûjtõneve. A díj Gábor Dénesrõl, a holográfia felfedezõjérõl, a Római-klub alapítójáról, a XX. század egyik legnagyobb humanista gondolkodójáról, az 1971-ben Nobel-díjjal kitüntetett tudósról kapta nevét.
 
A miniszter és a professzor
Timárné Horváth Veronika

Timárne Horváth Veronika címzetes docens a Pro Progressio alapítvány TDK oktatói ösztöndíj pályázatán nyert.

http://www.proprogressio.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=233:oktatoi-tdk-oesztoendij&catid=43:aktualis-palyazatok&Itemid=70

Bognár György Bognár György sikeresen megvédte "A mikroelektronika egyes termikus problémái" címû Ph.D doktori értekezését.
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Találatok 109 - 139 / 139
© 2017 EET
2017.09.26 [20:49] Hirek