Fõmenü
Hirek
Keresés
Linkek
Intranet


"Legzöldebb Tanszék 2011, 2012"


Onallo labor beszamolo 2014. tavasz

Az önálló labor beszámolót a BSc-s hallgatók számára 2014.05.15. Csütörtök 14:15-töl tartjuk négy csoportban.

Az MSc-s hallgatók számára pedig 2014.05.16. Péntek 14:15-töl egy csoportban.

Beosztás a folytatásban.

Tovább...
 
Interju

 „A mikroelektronikai tervezés izgalmas, valóban lányoknak való szakma”

 címmel jelent meg interjú Dr. Rencz Mártával a BME hivatalos oldalán.

"Szakemberhiánnyal küzd a nemzetközileg jól fizetett mikroelektronikai tervezés. Kevesen tudják, hogy a lányoknak különleges érzékük van ehhez a müszaki területhez.

„Hazai és nemzetközi pályázatokba hívják meg rendszeresen az Elektronikus Eszközök Tanszék munkatársait. A tavaszi félévben olyan projekt résztvevöi lettek, amely jelentös befolyással bírhat az európai mikroelektronikai ipar jövöjére” – hangsúlyozta már a beszélgetés elején Rencz Márta tanszékvezetö-helyettes, a közel negyven éve kiemelkedöen teljesítö müegyetemi tanszék tisztségviselöje.

..."

Image

Fotó: Philip János

 
Gratulalunk!
Kollar Erno Kollár Ernö kollégánk 2014. április 17-én sikeresen megvédte "Termikus kérdések az elektronikában: mérés, modellezés, speciális eszközök " címü Ph.D doktori értekezését. Gratulálunk sikeréhez!
 
Lányok napja

 Középiskolás lányok számára a programunk:


    Mikroelektronika és mikrorendszerek – mi minden fér el egy négyzetmilliméteren?

A modern tudomány egyik alapvetö törekvése a miniatürizálás - gondoljunk csak bele, a valaha szobányi számítógép monstrumok százainak számítási teljesítménye fér el ma egy tenyérnyi okostelefonban, és tranzisztorok milliárdjai találhatók meg egy modern integrált áramkörben. Teljes laboratóriumok vagy parányi mechanikai szerkezetek is elhelyezhetök néhány négyzetcentiméternyi felületen. A látogatók egy érdekes betekintést kapnak abba, hogy miként készülnek az ilyen miniatür áramkörök és eszközök, illetve bemutatjuk az ország egyetlen oktatási célú félvezetö-technológiai tisztaterét is.

Helyszín:
Q-B P 112

Interjú Földváry-Bándy Enikövel, tanszékünk oktatójával, "Kreatív lányok az oktatásban és kutatásban" címmel: http://lanyoknapja.vik.bme.hu/page/703/

 
További tartalom...
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Találatok 55 - 108 / 148
© 2018 EET
2018.07.19 [04:29] Hirek