Fõmenü
Hirek
Keresés
Linkek
Intranet


"Legzöldebb Tanszék 2011, 2012"


Onallo labor beszamolo 2014. osz

Az önálló labor beszámolót 2014 December 12. Péntek 14:15-kor tartjuk a QB331 és QB309 termekben az alábbi beosztás szerint.

Beosztás a folytatásban.

 

Tovább...
 
Gratulalunk!

Hermann László "Lab-on-a-Chip eszköz kialakítása integrált optikai hullámvezetövel” címü szakdolgozata a Siemens szakdolgozat pályázatán I. helyezést ért el. Konzulense Ender ferenc tanársegéd volt.

Gratulálunk a hallgatónak és konzulensének!

 
TDK 2014. eredmenyek

Tanszékünk hallgatói az alábbi eredményeket érték el az ezévi egyetemi Tudományos Diákköri Konferencián:

Év Eredmény Szerzők A dolgozat címe Konzunensek
2014 I. + Morgan Stanley Nôi kíválóság és együttmûködés díj Dudola Dóra, BSc Termikus tranziens mérés alkalmazási lehetôségei napelemmodulok termikus karakterizálásában Dr. Ress Sándor, egyetemi docens
Plesz Balázs, tuományos segédmunkatárs
I. + Pro Progressio Alapítvány különdíja Orbán Gábor, BSc Polimer alapú flexibilis mikroelektród-rendszer fejlesztése Dr. Juhász László, adjunktus
Márton Gergely, MTA-TTK-MFA
II. Jani Lázár, MSc Megosztott cache heterogén multiprocesszoros rendszerekben Dr. Mann Zoltán, egyetemi docens (SzIT)

Gratulálunk a hallgatóknak és a konzulenseknek !

 
Gyaszolunk

 


Dr. Nagy András
 

Dr. Nagy András  1939-2014.


Tanszékünket nagy veszteség érte. Dr. Nagy András nyugdíjas adjunktus 2014 október 21-én örökre itthagyott bennünket.
Nagy András 1962-töl volt a tanszék oktatója. Az 1958-ban alapított Elektroncsötechnikai Tanszéket ebben az évben nevezték át Elektroncsövek és Félvezetök Tanszékké. Ekkor kezdödött meg a tanszék személyi állományának gyors gyarapítása fiatal, a végzés után rögtön felvett villamosmérnök hallgatókkal. András volt az elsö fecske, aki így rögtön a „mély vízbe” került. A kihívás óriási volt, hiszen a korábbi profil -az elektroncsö és fényforrások- mellett a félvezetök oktatása és kutatása is beindult. A két fö oktatott tantárgy az Elektroncsövek és Félvezetök, valamint a Vákuum és Elektroncsötechnika tantermi gyakorlatok példaanyagának, laboratóriumi gyakorlatainak, az oktatást segítö szemléltetöeszközeinek kidolgozásában nagyon sokat köszönhettünk Neki. Precíz, gyöngybetükkel írt elöadásjegyzetei, példatárai  a késöbbiekben is nagyban segítették munkánkat..

A Tanszék 1969-ben költözött át a V2 épületbe. Az elméleti képzés mellett lehetövé vált a gyakortlati ismereteket nyújtó laboratóriumok kialakítása is. A Félvezetötechnológiai labor, az Elektronikai labor és föleg a Vákumtecnikai Laboratórium kialakításában hatalmas szerepet vállalt. Kiváló gépészeti ismereteinek, jó konstrukciós érzékének köszönhetöen születtek meg a Tanszék mühelyében a labor szivattyú-standjai, mérési összeállításai stb. Rendkívül jó kapcsolata volt a hallgatókkal, évtizedekig volt a Vákum- és Félvezetöágazat osztályfönök oktatója. Az általa kiadott és konzultált diplomatervek többnyire gyakorlati megvalósítást is nyertek, és a késöbbiekben megjelentek valamelyik laboratóriumunkban hallgatói mérés, vagy demonstráció formájában. A 70-es évek végén a vákumtechnikai oktatás megszünése után elsösorban a félvezetöfizikai és méréstechnikai terület oktatásában és kutatásban tevékenykedett. Jó ipari kapcsolatai is voltak, több a Tanszéken az EIVRT részére készített méröberendezés témavezetöje vagy résztvevöje volt, mellékfoglalkozásként a MÜFI-ben is dolgozott. András rendkívül becsülendö értéke volt az is, hogy a kollégák körében igen népszerütlen, de a Tanszék müküdéséhez feltétlen szükséges feladatokat is (leltár-,  könyvtárfelelösi funkciók) hangyaszorgalommal, évtizedekig ellátta.

A Tanszék kollektívája nagy fájdalommal búcsúzik Andrástól, nyugodjon békében! Emlékét megörizzük.

Dr. Nagy András temetése 2014. november 13-án, csütörtökön 11:15-kor lesz a Farkasréti temetöben, a szertartást a temetö Makovecz termében tartják.

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Találatok 55 - 108 / 157
© 2019 EET
2019.02.22 [21:03] Hirek