[ A mellékspecializációt bemutató PDF ]

A mellékspecializációról

Az M.Sc. képzés természettudományos alapismeretek, alapozó szakmai tárgyak, és szakmai törzsanyag részekből áll, melyeket szabadon választható tantárgyak és gazdasági-humán ismeretek egészítenek ki. A szakmai törzsanyag alappilléreit a főspecializációk képezik, melyet mellékspecializációk egészítenek ki. Az Elektronikus Eszközök Tanszéke gondozásában a Smart Systems Integration mellékspecializáció kerül meghirdetésre angol nyelven, párhuzamosan nemzetközi M.Sc. képzésünkkel.

A MEMS (mikro-elektromechanikai rendszer) alapú érzékelők ma már minden mobileszköz (gyorsulásmérő, giroszkóp), gépjármű (légzsák nyitó szenzor), orvosdiagnosztikai eszköz (vércukorszint mérő) nélkülözhetetlen részei. Az Elektronikus Eszközök Tanszéke új mellékszakirányán a MEMS szenzorok konstrukciós technológiája és tervezése mellett a tokon belüli alrendszerek: az analóg kiolvasó elektronika és a jelfeldolgozásért, kommunikációért felelős digitális áramkör tervezését is megtanulhatod.

A mellékspecializáció tananyaga az Európai Unió által támogatott, skóciai és norvégiai partnerintézetekkel közösen futó Smart Systems Integration Erasmus+ mesterképzés párja. A program három területre fókuszál: gyártástechnológia, magas szintű tervezés, illetve Smart Systems alkalmazások. A közös tárgyak oktatási nyelve angol, a hallgatóknak lehetőségük van a nemzetközi hallgatókkal közösen dolgozni. Az Európai Uniós támogatás lehetővé teszi, hogy a hallgatók a legújabb ipari tervezőszoftvereket illetve hardver platformokat használják munkájuk során.