Dr. HOSSZÚ Gábor fĂ©nykĂ©pe

Dr. HOSSZÚ Gábor, egyetemi docens, tanszékvezető helyettes

Postacím: H-1521 Budapest, Pf. 91
Iroda: H-1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2. Q.B321
Telefon: 463 2724
Fax: 463 2973
E-mail: hosszu AT eet.bme.hu
Személyes honlap: http://nimrud.eet.bme.hu/hosszu
Publikációk: https://vm.mtmt.hu/search/slist.php?AuthorID=10007501

Szakmai önéletrajz

Dr. Hosszú Gábor a műszaki tudomány kandidátusa, a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett villamosmérnöki diplomát, később az MTA tudományos ösztöndíjasa volt. 2011-ben jogász oklevelet szerzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán.
Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszékén egyetemi docens.Kutatási területei az integrált áramkörök tervezése és az Internet alapú kommunikáció, különös tekintettel a többesadás alapú médiaközlésre. Számos konferencia előadáson és folyóirat cikkben közölte az általa elért tudományos eredményeket. 2001-ben megjelent az \"Internetes médiakommunikáció\" c. könyve és az \"Introduction to Multicast Technology\" c. könyvfejezete egy multimédiával foglalkozó amerikai kiadású könyvben.
2008-tól a BME képviselője a Magyar Szabványügyi Testület MSZT/MB 819. azonosító jelű, Informatika nevű nemzeti szabványosító műszaki bizottságban, az ISO/IEC/JTC1/SC2 WG2-ben  bizottsági tag és 2009-től szavazati joggal bíró P-tag.

Kutatási terület

VHDL alapú áramkörtervezés, internetes médiakommunikáció, IP és alkalmazási szintű többesadás, P2P kommunikáció, számítógépes írásmodellezés, valamint szellemi alkotások joga a villamosmérnöki és az informatikai gyakorlatban.

Tanszéki tevékenység

Alumni PhD hallgatók