TTK Fizikus szak (BSc) 1. évfolyam

Programozás tantárgy honlapja

Programozás tantárgyfelelős: dr. Pohl László, előadó:Kohári Zsolt

Követelmények

Tantárgy adatlap

Megváltozott követelmények

A rendkívüli helyzetre tekintettel, a rektori utasítással összhangban, a tárgy oktatása és követelményei is eltérnek a tantárgy adatlap tartalmától. 2020 őszi félévében, november 16. napjától az alábbiak érvényesek.

Jelenlét

A heti labor feladat "Órai munka" részének feltöltése kötelező a portálon látható határidőig. Ez adja a jelenlétet. (Nem releváns feltöltés nem, ellenben hibákat tartalmazó, de a feladatnak megfelelő kód feltöltése biztosítja a jelenlétet.)

KisZH

A kiszárthelyi követelményét elengedjük.

NagyHF

A helyzetre tekintettel a nagyházi fontossága és súlya felértékelődik. A "személyes bemutatásra" az utolsó heti előadás, labor, vagy a laborvezetővel előre egyeztetett egyéb időpontban valamilyen elektronikus módon kerül majd sor.

NagyZH

Nem tudjuk megírni a zárthelyit, így a NHF jegy adja a félévi jegyet, nem lesz extra feladat a zárthelyi helyett.

Változások az oktatásban

Előadás

Alapvetően távoktatásban zajlik a félév hátralévő része. Az előadások időpontjában a tárgy Teams csatornáján magyarázatokkal tűzdelve megtartom az előadásokat, lehet a megszokott módon előadás közben is kérdezni.

Labor

A feladatokat kedd estig tesszük közzé, és a feladatnál kiírt időpontig kell a megoldásokat feltölteni. Mindenki saját ütemében dolgozhat, legalább tisztán 1.5 órát foglalkozzatok a feladattal, mintha laboron lennétek. Érdemes áttekinteni az előző heti előadások anyagát, mert jelentős csúszásba kerültünk a laborral. Személyes konzultációra csak az órarendi időpontban lesz lehetőség. Ehhez két további csatornát hoztunk létre a két laborcsoport számára. Mindenki figyeljen, hogy a megfelelő laborvezető Teams csatornájához csatlakozzon.
Az egyszerűség kedvéért mindenki kap egy portál üzenetet az előadás értekezlet, és a megfelelő labor csatorna linkjével.

Jelenléti oktatás esetén (már nem érvényes)

  • 70% jelenlét és órai munka a laboron
  • Az öt Kis ZH közül csak a legjobb 3 eredménye számít, és a három együtt el kell érje a szerezhető pontok 40%-át.
  • Legalább elégséges érdemjegy a Nagy ZH-n.
  • Legalább elégséges érdemjegy a Nagy HF-re.

Távoktatás esetén

Ha a félév közben távoktatásra váltunk, akkor a fenti követelmények módosulnak.

A tárgy adminisztrációja

A félév során a gyakorló feladatok kiadása és feltöltése, valamint a nagyházi leadása is külön adminisztrációs weblapon történik. Ugrás a tárgy adminisztrációs lapjára. EduID-s belépésre van lehetőség, aki még nem rendelkezik címtáras azonosítóval, igyekezzen pótolni. A Neptunban rögzített hivatalos címre mennek ki a portál üzenetek. Ha ez nem felel meg, lehetséges egy másik rendszeresen olvasott mailcímet regisztrálni.

Könyv, jegyzet:

Tetszőleges, a szabványos C nyelvet, valamint alapalgoritmusokat ismertető könyv. Az informatikus hallgatóknak ajánlott olvasnivalók.

Egyéb elektronikus segédanyagok:

Ajánlott fejlesztőkörnyezet (minden platform):