TTK Fizika (BSc) 1. évfolyam

Hétről hétre

Programozás 2 tantárgy honlapja

Programozás 2 tantárgyfelelős: dr. Pohl László, előadó:Kohári Zsolt

Tantárgy adatlap

A tárgy adminisztrációja

A félév során a gyakorló feladatok kiadása és feltöltése, valamint a nagyházi leadása is külön adminisztrációs weblapon történik. Ugrás a tárgy adminisztrációs lapjára (TTKPROG portál).

Megváltozott követelmények

A rendkívüli helyzetre tekintettel, a rektori utasítással összhangban, a tárgy oktatása és követelményei is eltérnek a tantárgy adatlap tartalmától. 2021 tavaszi félévében az alábbiak érvényesek.

Jelenlét

Távolléti oktatás esetén a heti labor feladat "Órai munka" részének feltöltése kötelező a portálon látható határidőig. Ez adja a jelenlétet. (Nem releváns feltöltés nem, ellenben hibákat tartalmazó, de a feladatnak megfelelő kód feltöltése biztosítja a jelenlétet.) Ha félév közben jelenléti oktatásra térünk át, onnantól kezdve a normál szabályok érvényesek.

KisZH

A kiszárthelyi követelményét elengedjük.

NagyHF

Az előző pontra tekintettel a nagyházi fontossága és súlya felértékelődik. Ha a félév végén sem jelenléti oktatás lesz, akkor a "személyes bemutatásra" a laborvezetővel előre egyeztetett időpontban valamilyen elektronikus módon kerül majd sor.

NagyZH

Alapvetően két lehetséges helyzetre kell felkészülnünk:

Változások az oktatásban

Előadás

Alapvetően távoktatásban indul a félév. Ehhez minden héten készítek pdf formában elérhető anyagot. Az előadások időpontjában a tárgy Teams csatornáján ugyanazon pdf alapján magyarázatokkal tűzdelve megtartom az előadásokat, a megszokott módon előadás közben is lehet kérdezni.

Labor

A feladatokat szerda estig tesszük közzé, és vasárnap estig kell a megoldásokat feltölteni. Mindenki saját ütemében dolgozhat, legalább tisztán 1.5 órát foglalkozzatok a feladattal, mintha laboron lennétek. "Személyes" konzultációra csak az órarendi időpontban lesz lehetőség. Ehhez két további csatornát hoztunk létre a két laborcsoport számára. Mindenki figyeljen, hogy a megfelelő laborvezető Teams értekezletéhez csatlakozzon.
Az egyszerűség kedvéért mindenki kap az első héten egy portál üzenetet az előadásanyag, az előadás értekezlet, és a megfelelő labor csatorna linkjével.

Tervezett NZH: 2021.05.18. kedd


Könyv, jegyzet:

(Az előadás és labor alapján szerintem megérthető a tárgy.)

Egyéb elektronikus segédanyagok:

Ajánlott irodalom haladóknak:

Elektronikusan elérhető irodalom haladóknak:

Tóth Bertalan szíves felajánlása ez a három könyv, az új szabványos lehetőségekről.

Ajánlott fejlesztőkörnyezet (minden platform):

Lásd a Programozás 1 tárgynál.