Analóg IC tervezés: LDO tervezése (Monolithic Power Systems)

A hallgató feladata megismerni az integrált áramkörök tervezésének eszközeit és módszereit egy CMOS technológián alapuló LDO (low dropout voltage regulator) megtervezésén keresztül.

A tervezés első része az irodalomkutatás, a lineáris tápegységek specifikálására szolgáló paraméterek, illetve a CMOS technológia, alapáramkörök részletes megismerése.

A szükséges alapok elsajátítását követően a hallgató feladata, hogy az LDO kritikus részáramköreit megtervezze, a kiegészítő áramköröket (pl. referencia) elegendő modellezni. A megtervezett áramkör működőképességét szimulációkkal támassza alá tipikus és szélsőséges alkalmazási körülmények mellett is (technológiai szórást, tápfeszültség- és hőmérsékletingadozást figyelembe véve).

A munka több félévet felölelhet, szakdolgozattá/diplomatervvé fejleszthető.

A Monolithic Power Systems (MPS) vállalat fő profilja olyan professzionális, integrált tápegységek készítése, amik számos területen alkalmazhatóak, mint például a felhő alapú rendszerek, távközlési infrastuktúrák, autóipari, egyéb ipari illetve fogyasztói termékek. Az egy félvezető lapkára vagy egy tokba integrált teljes tápellátó rendszeren túl az MPS úttörő, illetve piacvezető saját szabadalmaztatott technológiái révén is. A céget 1997-ben alapították, a budapesti iroda pedig 2019-ben nyílt. További információért látogasson el a www.monolithicpower.com weboldalra.