A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke jelenleg az egyetlen olyan egyetemi tanszék Magyarországon, ahol magas szintű kutatás és ehhez szorosan kapcsolódó oktatás folyik az alább felsorolt valamennyi területen: félvezető eszközök, mikro és nanotechnológiai eszközök, VLSI elektronika, félvezető érzékelők, energiaátalakítók, mikro-elektromechanikus rendszerek és egy tokba zárt rendszerek elmélete, tervezése, gyártása és tesztelése. Az informatikai tudományok területén a számítógéppel segített mikro és nanoelektronikai tervezés és az internet alapú kommunikáció kutatása területén vannak jelentős eredményeink.

Választható tantárgy bevezető előadása a Mentor Graphics IC Tervező Laboratóriumában

A Tanszék kiemelt kutatási területe a multifizikai ezen belül is elsősorban elektrotermikus és termooptikai kutatások. Ezen a területen tanszékünk eredményei világszínvonalúak és világszerte ismertek.

Célunk az, hogy a magas szintű kutatások eredményeit az oktatásban is megjelenítsük: a legújabb kutatási eredmények azonnal épüljenek be az oktatási tananyagokba és hogy minél több fiatal, elsősorban szakirányos és PhD hallgató vegyen részt rendszeresen a széleskörű nemzetközi kooperációban végzett kutatási munkáinkban.