Oktatás
Oktatási területek
Oktatási hírek
TDK és diplomadíjak
Villamosmérnöki és Info Kar
TTK, GTK, SOTE
Angol nyelvû képzés
Német nyelvû képzés
TDK
Segédletek, letöltések
Egyéb tárgyak
Tanszéki órarend


"Legzöldebb Tanszék 2011, 2012"


ÚJ TDK Témakiírás!


Cím :
Állítható frekvenciájú rezonáns órajelelosztó hálózatok áramkörei

Témaleírás:
Modern processzorokban, nagysebességû digitális jelfeldolgozó integrált áramkörökben (DSP) az alacsony fogyasztású, hatékony órajelelosztás kulcsfontosságú kérdéssé vált. A fogyasztás csökkentése érdekében az áramkörök leggyakrabban nem a maximális megengedett órajelfrekvencián, hanem annak töredékén mûködnek. Így a maximális frekvenciára hangolt rezonáns órajelelosztó hálózat mellé egy "hagyományos kialakítású" órajelelosztó rendszert is realizálni kell (aminek már állítható a frekvenciája). A tudományos kutató+fejlesztõ munka célja egy hangolható, állítható frekvenciájú rezonáns órajelelosztó hálózat architektúrájának és áramköreinek a kutatása, megvalósítása és realizálása. A munkát 350nm (késõbbiekben 180nm) CMOS technológián, az iparban elterjedten használt modern CAD tervezõrendszeren kell végezni.

Feltételek:
Angol nyelvi, áramkörtervezési illetve alapvetõ híradástechnikai ismeretek szükségesek. Modern processzor architektúrák és órajelelosztó hálózatok (AMD Piledriver, IBM-SONY-Toshiba CELL, Cyclos Resonant clock mesh technology) ismerete elõnyt jelent! A munkára BSc. és MSc. hallgató egyaránt jelentkezhet!

Kapcsolat: Dr. Bognár György, Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez

http://mahara.eet.bme.hu/view/artefact.php?artefact=1231&view=93

 
© 2018 EET
2018.07.15 [23:52] Hirek arrow Oktatási hírek arrow ÚJ TDK Témakiírás!