Oktatás
Oktatási területek
Oktatási hírek
TDK és diplomadíjak
Villamosmérnöki és Info Kar
TTK, GTK, SOTE
Angol nyelvû képzés
Német nyelvû képzés
TDK
Segédletek, letöltések
Egyéb tárgyak
Tanszéki órarend


"Legzöldebb Tanszék 2011, 2012"


Magyar nyelvû képzés - Információk a Természettudományi Kar hallgatói számára
A tanszék kutatóprojektjeinek jelentõs része lehetõséget biztosít fizikus, vegyész vagy más, nem villamosmérnöki vagy informatikai szaktudással rendelkezõ hallgatók részvételére. Ilyen az organikus LED-ek (OLED) kutatás-fejlesztését végzõ Fast2Light projekt, mely az Európai Unió 7-es számú keretprogram része, akárcsak a nanorészecskéket tartalmazó anyagok fejlesztésével foglalkozó NANOPACK projekt. További új projektek indítása is folyamatban van.
 
Érdemes tehát szétnézni választható tárgyaink, önálló labor kiírásaink, szakdolgozat- és diplomaterv témáink, PhD témáink között is. Lehetõség nyílik együtt dolgozni villamosmérnök és informatikus hallgatókkal. Késõbb, az álláskeresésnél hasznos lehet, ha az ember rálátással bír más szakterületekre is.
Untitled Document

A tanszék magyar, angol és német nyelven tart kurzusokat. Részt veszünk az alapképzésben, fő- és mellékszakirányokban, választható tárgyakban, laborgyakorlatokban, önálló laborban, valamint a doktoranduszképzésben. Ezek a képzések a következő területeket ölelik fel: elektronika, mikroelektronika, mikroelektronikai tervezőrendszerek, analóg és digitális áramkörök tervezése, grafikus lay-out tervezés, IC tesztelés, félvezetőstruktúrák és -folyamatok szimulációja, fotonikai eszközök, integrált mikrorendszerek és mechatronika. A választható tárgyak széles területet fognak át: képtechnika alapjai, bioelektronika, optoelektronika, kvantumelektronika, napelemek és fényelektromos eszközök, számítógépes grafika, memória- és számítógépáramkörök, mikrohullámú félvezetőeszközök, teljesítmény félvezetők, VHDL nyelv és alkalmazásai, digitális áramkörök megvalósítása programozható mikroeszközökkel, valamint monolit integrált áramkörök megvalósítása.

Image Image Image

A laborokban elektronikus eszközök, alapkapcsolások és tokok villamos, termikus, illetve optikai mérésével, félvezető eszközök tervezésével és jellemzőinek vizsgálatával foglalkoznak. Tervező laborjaink világszinvonalú szabványos, integrált áramkörök és mikromechanikai rendszerek (MEMS) tervezésére alkalmas tervezőrendszerekkel vannak felszerelve.

 
© 2019 EET
2019.02.22 [21:52] Hirek arrow TTK, GTK, SOTE